News from Златиница
... пък притежава само един – открит преди няколко години в с.Златиница, Елховско. По-късно проф. Димитров уточни, че оригиналният царски златен тракийски венец е закупен от антикварна галерия в САЩ с всичките необходими документи.
Божидар Димитров дари на НИМ свой подарък - царски златен тракийски венец
Венците са изключителна рядкост – досега са открити не повече от 5-6 в държавни и частни колекции. НИМ досега е имал само един – открит преди няколко години в с.Златиница, Елховско. Божидар Димитров НИМ проф. Божидар Димитров ...
Тракийска царска корона получи за рождения си ден проф. Димитров (снимка)
... на Националния исторически музей. Тракийските венци са изключителна рядкост – досега са открити не повече от 5-6 в държавни и частни колекции. Досега НИМ притежава само един – открит преди няколко години в с. Златиница, Елховско.
Златен тракийски венец е най-новият експонат на НИМ
... дари венеца на Националния исторически музей. Венците са изключителна рядкост – досега са открити не повече от 5-6 в държавни и частни колекции. НИМ досега е имал само един – открит преди няколко години в с.Златиница, Елховско.
Тракийска царска корона постъпи в НИМ
Тракийското съкровище от Летница, както и забележителното съкровище от Златиница – Маломирово с многобройни златни и сребърни накити и съдове и с пълното бойно въоръжение на тракийски владетел, живял в средата на IV в.пр.
Вход свободен в НИМ на 6 септември
Блокиран е пътят Елхово-Болярово при село Златиница, заради прелялата вода. Частично бедствено положение е обявено и в град Бургас. 120 къщи са наводнени в кварталите "Долно Езерово" и "Лозово". Евакуирани са 10 души от вилно ...
Попово под вода
Photos from Златиница
Zip Code from Златиница
8746
Златиница
Hotels
Arrival
Departure